Wat maakt HBM/ACT anders?

Herken je dit? Je gaat ’s ochtends fris aan het werk maar halverwege de dag ben je helemaal leeg. Terwijl je op andere dagen na een drukke werkdag nog opgeladen naar huis gaat. Dit kan eraan liggen dat je de ene dag gebruikmaakt van je natuurlijke kwaliteiten, de andere van aangeleerde vaardigheden die eigenlijk niet bij je passen. HBM, met de ACT® methodiek als basis, geeft je hier inzicht in én handvatten om er bewust mee aan de slag te gaan. Je gaat verantwoordelijkheid nemen en balans creëren tussen de kwaliteiten die energie opleveren en die je energie kosten. Je wordt gelukkiger en succesvoller. Als iedereen in het team zo werkt en samenwerkt, kunnen ook teams samen grote stappen zetten in resultaat, effectiviteit en werkplezier.

HBM/ACT: wat is het?

Human Being Management (HBM) is een vernieuwende management filosofie die naar mensen, teams, en organisaties kijkt vanuit de (5%) bewuste en (95%) onbewuste drijfveren die ons gedrag aansturen. Met HBM ga je verder dan structuur en cultuur: je kijkt naar de NATUUR van mensen. Via zelfreflectie en een heldere methodiek word je geïnspireerd bij jezelf gedragspatronen te herkennen en ermee aan de slag te gaan. Je beslisruimte wordt vergroot en je neemt daar zelf verantwoordelijkheid voor. Je wordt uitgedaagd om jezelf te herontdekken en op dieper niveau verder te ontwikkelen.

Wat HBM/ACT in je team kan bereiken:

  • Je leert individuele kwaliteiten en die van je team of organisatie beter benutten.
  • Je krijgt inzicht in output gestuurd management: oplossingen maken plaats voor criteria waaraan oplossingen moeten voldoen.
  • Je stimuleert medewerkers verantwoordelijkheden te nemen: ze gaan zelf zoeken naar oplossingen die aan de criteria voldoen.

ACT

De ACT® (Analytical Compentence Tool) combineert beelden en tekst om inzicht te geven in de competenties die van nature bij je horen, wat je ontwikkelpotentieel is en welke competenties voor een energielek kunnen zorgen. We gaan vervolgens aan de slag met de Circle of Change, een verandermodel waarin zelfreflectie, bewustwording, beslisruimte en verantwoordelijkheid elkaar continu opvolgen. Hierbij wordt je persoonlijke ontwikkeling, op bewust én onbewust niveau, gekoppeld aan doelstellingen van individu en/of organisatie. Dit proces herhaalt zich continu, wat wordt gestimuleerd door ACT® terugkoppelingsmomenten.

HBM /ACT® maakt mensen (nog) gelukkiger en organisaties (nog) succesvoller

HBM professionals

Anton van Leeuwen,
HBM coach:

“Ze is een betrokken en bevlogen collega Coach. Annieks inzicht in de mens is Intuïtief, puur, snel en accuraat. ”

 

 

HBM professionals

Ruud van den Nieuwenhof,
commercieel directeur HBM center:

“Doortastend, sterk in het aanvoelen van en spiegelen in ontwikkelde patronen, humoristisch, spontaan en energie opwekkend. ”

 

 

HBM professionals

Marcel van Brunschot,
mede eigenaar HRM Arena Den Bosch

“Anniek is als sparringpartner soms confronterend, altijd uitdagend maar steeds met respect voor de ander.”

 

 

Zelf HBM/Act Coach worden?

Anniek Risseeuw is niet alleen zelf HBM coach en ACT-or, ze leidt ook nieuwe HBM coaches op in de regio Zuid-West Nederland. Hierbij is ze bevoegd tot accreditatie. Ben je nu al coach, trainer of adviseur en wil je meer weten over de verdiepingsmogelijkheden van ACT® of HBM? Heb je zelf ervaren wat het met je doet en ben je van binnenuit gemotiveerd om de opleiding tot HBM Coach en ACTor te volgen? Wat je reden ook is: twijfel niet en neem gewoon contact op voor een persoonlijke kennismaking. Anniek vertelt je heel graag meer over de opleiding, de intervisies en het werken met de ACT® tool. Als je zelf ervaart dat je met HBM/ACT zelf gelukkiger en succesvoller wordt, dan gun je dat een ander toch ook?

Meer weten? Klik hier!