Voor wie is het?

Het gevoel hebben dat het water je aan de lippen staat? Op je tandvlees doorgaan en je erin vastbijten om maar niet om te vallen? Gewoon omdat je zo betrokken bent. Herkenbaar? Voor mij wel, ik was 28 was ik toen ik een burn-out kreeg. Zwart was de wereld in die tijd en wat een energie heeft het gekost om eruit te komen. Een extra motivatie voor mij om me later te specialiseren als HBM burn-out coach. Wat had ik in die tijd graag willen weten wat ik nu weet. Dat je, je sterke kwaliteiten in kunt zetten om zelf de controle te hebben over je gedachten, gevoelens en gedrag. Dat je op die manier ruimte krijgt om andere beslissingen te nemen. Balans krijgen in je kwaliteiten die onbewust worden aangedreven door ongeremd enthousiasme. Dat wil ik heel graag delen met iedereen die (bijna) in een burn-out terechtkomt. Maar liever nog wil ik organisaties inzicht geven hoe zij kunnen voorkomen dat medewerkers in een burn-out dreigen terecht te komen.

HBM/ACT: wat doe ik anders?

De benaming burn-out geeft het eindpunt van het totale proces weer. Het begint vaak met vermoeidheid eindigend in uitputting. Wellicht verrassend om te lezen, enkel de aanleiding van het proces is veelal positief. Iemand met een burn-out is vaak zo betrokken én bezield bij zijn werk en omgeving dat ze zich daar vol enthousiasme voor inzetten. Ongeremd enthousiasme noemen wij dat ook wel.  Want waar ligt de rem bij dit enthousiasme om het in het balans te houden? Die is voor die persoon niet zichtbaar en dan kan een burn-out op de loer liggen. Voor bedrijven en organisaties die verzuim door burn-out willen voorkomen is het van groot belang om inzicht te krijgen in de burn-outgevoeligheid van medewerkers en het risico dat ze lopen op dit gebied. Met HBM-burnout krijgen ze dit inzicht en daarnaast gerichte begeleiding om een hoog ziekteverzuim te voorkomen (preventie) of te verlagen (interventie).

Dit kan door onderstaande producten:

ACT® pre burn-out scan:
Op organisatieniveau inzicht te geven in de Burn-out gevoeligheid.

ACT® burn-out Personal Profile:
Diagnose met behulp van de Burn-outmeting.
Inzicht gevend gesprek waarin de klant een toelichting krijgt op het profiel.

ACT®Burn-out rapportage:
Doorlopen van de Circle of Change gericht op het specifieke Burn-outtype van de deelnemer.
In geval van re-integratie een overdrachtsgesprek kunnen voeren met de organisatie.

ACT®
Teamcoaching

Marcel van Brunschot,
mede eigenaar HRM Arena Den Bosch

"Anniek is een prettige sparringpartner die op een snelle manier tot de kern komt en in staat is de spiegel voor te houden."

Outplacement/
burn-out

Atyna Janse,
Van Atyna Werkt! & Atyna Verbindt!

"Door de ACT-metingen worden mijn kandidaten bewust(er) van hun kwaliteiten en (meer)waarde in een nieuwe organisatie."

ACT®
Teamcoaching

Anton van Leeuwen,
HBM coach:

"Anniek kan confronterend coachen, maar haar voortdurende mildheid maakt dat het vertrouwd en veilig blijft."

Zelf HBM/Act Coach worden

Anniek Risseeuw is niet alleen zelf HBM coach en ACT-or, ze leidt ook nieuwe HBM coaches op in de regio Zuid-West Nederland. Hierbij is ze bevoegd tot accreditatie. Ben je nu al coach, trainer of adviseur en wil je meer weten over de verdiepingsmogelijkheden van ACT® of HBM? Heb je zelf ervaren wat het met je doet en ben je van binnenuit gemotiveerd om de opleiding tot HBM Coach en ACTor te volgen? Wat je reden ook is: twijfel niet en neem gewoon contact op voor een persoonlijke kennismaking. Anniek vertelt je heel graag meer over de opleiding, de intervisies en het werken met de ACT® tool. Als je zelf ervaart dat je met HBM/ACT zelf gelukkiger en succesvoller wordt, dan gun je dat een ander toch ook?