Anniek Risseeuw

Human Business Coach, ondernemer, verbinder, ontwikkelaar, pedagoog, boer en mama en dat alles met oog op natuur, duurzaamheid en klimaat. Woorden die Anniek Risseeuw beschrijven, alleen nog niet de reden waarom zij vol overtuiging spart, traint, coacht en plant. Vanuit de filosofie dat je vanuit je eigen natuur ( je kracht) zou moeten functioneren met wat het dichtste bij jou als mens ligt. Wat je terug kan geven aan de ander zowel op persoonlijk, zakelijk als maatschappelijk gebied. “In de 25 jaar dat ik deelneem aan onze werkende maatschappij ben ik mijzelf altijd blijven ontwikkelen. Van werknemer naar ondernemer, van werken met kinderen tot volwassen, van alleen naar samen, van in kantoor tot buiten op ons eigen land (ons voedselbos Beheerlyckheid).

Dit alles met op de achtergrond altijd persoonlijke ontwikkeling in de vorm kennis, emotionele en sociale ontwikkeling en het delen hiervan. 2020 heeft daar een grote rol ingespeeld. Dit was een jaar met een grote uitdaging op fysiek gebied waarbij ik gedwongen werd om stil te staan (letterlijk en figuurlijk) bij wat er gaande was met mijzelf. In eerste instantie zat daar weerstand op maar gedurende het jaar werd de weerstand zacht en kon ik mijn nieuwe ik  en wil om het anders te doen omarmen. Ik wilde niet meer zo hard werken als ondernemer maar  slim. Vanuit liefde voor mijzelf, de mensen om mij heen en de natuur. Duurzaamheid en klimaat en 'terug geven' zijn daarbij drie belangrijke pijlers die in mijn werk erbij zijn gekomen. Ik wil werken met ondernemers, CEO's die dit ook omarmen. Waarbij vragen als; wie ben ik als mens, hoe bewust ga ik om met mijn eigen mentale en fysieke gesteld? Die zich afvragen wat is mijn plaats in mijn directe gemeenschap, wat is mijn rol in de wereld om mij heen en welke bijdrage wil ik daar actief aanleveren?

Dit zijn levensvragen die in mijn stijl van coachen het fundament zijn. Zelfreflectie en bewustwording spelen daar continu een grote rol in. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de mens ben die ik nu ben. Intuïtief, doortastend, open, confronterend, vol passie, vrijgevig maar ook zakelijk, betrouwbaar en een betrokken troubleshooter. Altijd op zoek naar de verbinding en de spiegel mét oog en oor voor degene naast mij en de wereld om mij heen.”

Missie/visie

Ik werk met verschillende assessments zoals HBM/ACT®, TMA en het 3EEEs model. Deze assessments zijn in de meeste diensten die ik aanbied de rode draad. Door zelf te (h)erkennen wie ik ben, bewust te zijn van de (onbewuste) drijfveren die mijn gedrag aansturen, kan ik anderen coachen. Ik heb ervaring met alle leeftijden, individuele- en teamtrajecten. Dit vind ik erg leuk om te doen echter mijn grote liefde is het werk waarbij ik begeleidingen coaching biedt aan ondernemers in het MKB. Ik deel mijn ervaringen en kennis heel graag met iedereen die het lef heeft echt naar zichzelf te kijken, te groeien en eigenaarschap wil nemen over zijn eigen handelen. Ik doe dit gelukkig niet allemaal alleen ik werk in de Business Boost trajecten samen met Vincent en in individuele trajecten heb ik zeer waardevolle professionele partners. Samen zorgen wij ervoor dat je (nog) meer in balans, gelukkiger en succesvoller kan zijn in alles wat je doet.

Achtergrond/opleidingen

Anniek Risseeuw is niet zomaar ‘een coach’. Haar achtergrond in de pedagogiek, sociale studies, verschillende coach opleidingen heeft de aanpak van Anniek Risseeuw op unieke wijze gevormd. “Ik heb onder meer een kinderopvangorganisatie gehad, gezinnen gecoacht., studenten begeleid in hun ondernemerschap en natuurlijk volwassen vanuit verschillende situaties en met specifieke vragen. Op elke leeftijd leer je gedrag aan om dingen te bereiken. Het ene gaat natuurlijk en vanzelf, het andere omdat iets in bepaald gedrag je ‘pijn’ heeft gedaan. Dat is functioneel, maar op een bepaald moment kost het meer dan het oplevert. Val je toch onbewust terug in dat gedrag omdat je eenvoudig geen alternatief kent, dan leidt dat tot onbegrip en confrontaties met je omgeving. Ik zie dat heel snel. Het geeft ook concrete handvatten, als je dat gedrag leert omarmen kun je het volwassen inzetten.”