Anniek Risseeuw

Human Business Partner, ondernemer, verbinder, ontwikkelaar, pedagoog, mama. Woorden die Anniek Risseeuw beschrijven, alleen nog niet de reden waarom zij vol overtuiging spart, traint en coacht vanuit de HBM filosofie. “In de 23 jaar dat ik deelneem aan onze werkende maatschappij ben ik mijzelf altijd blijven ontwikkelen. Van werknemer naar werkgever, van loondienst naar ondernemerschap, van werken met kinderen tot volwassen, van alleen naar samen, van het individu naar team en van team naar organisatie. Dit alles met op de achtergrond altijd persoonlijke ontwikkeling in de vorm van het volgen van opleidingen tot het delen van kennis in de vorm van trainingen en coachtrajecten. De laatste jaren heb ik mij verdiept in HBM/ ACT waarbij zelfreflectie een grote rol speelt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de mens ben die ik nu ben. Intuïtief, doortastend, open, confronterend, vol passie, maar ook zakelijk, betrouwbaar en een betrokken troubleshooter. Altijd op zoek naar de verbinding en de spiegel mét oog en oor voor degene tegenover of naast mij.”

Missie/visie

HBM/ACT® is in de meeste diensten die ik aanbied de rode draad. Door zelf te (h)erkennen wie ik ben, bewust te zijn van de (onbewuste) drijfveren die mijn gedrag aansturen, kan ik anderen coachen. Ik heb ervaring met alle leeftijden, individuele trajecten maar ook veel gewerkt met (dis)functionerende teams en organisaties. Ik deel mijn ervaringen en kennis heel graag met iedereen die het lef heeft echt naar zichzelf te kijken, te groeien en eigenaarschap wil nemen over zijn eigen handelen. Waardoor je (nog) meer in balans, gelukkiger en succesvoller kan zijn in alles wat je doet.

Achtergrond/opleidingen

Anniek Risseeuw is niet zomaar ‘een coach’ die werkt van de HBM/ACT management filosofie. Haar achtergrond in de pedagogiek, sociale studies en kinderpsychologie heeft de coaching van Anniek Risseeuw op unieke wijze gevormd. “Ik heb onder meer een kinderopvangorganisatie gehad, gezinnen gecoacht en ik verzorg nog steeds ouderavonden over positief opvoeden. Op elke leeftijd leer je gedrag aan om dingen te bereiken. Het ene gaat natuurlijk en vanzelf, het andere omdat iets in bepaald gedrag je ‘pijn’ heeft gedaan. Dat is functioneel, maar op een bepaald moment kost het meer dan het oplevert. Val je toch onbewust terug in dat gedrag omdat je eenvoudig geen alternatief kent, dan leidt dat tot onbegrip en confrontaties met je omgeving. Ik zie dat heel snel. Het geeft ook concrete handvatten, als je dat gedrag leert omarmen kun je het volwassen inzetten.”