Als HBM/ACT coach is het essentieel dat je zelf ook blijft ontwikkelen en blijft reflecteren op je eigen bewuste en onbewuste drijfveren. In dat kader is het van groot belang om samen te werken met partners die je vanuit dezelfde open en kritische houding benaderen. LifeAct werkt op verschillende terreinen samen met partners, die Anniek op persoonlijk vlak en vanuit hun eigen specifieke discipline aanvullen. Voor verschillende trajecten, vraagstukken en opdrachtgevers kunnen zo bepaalde partijen op maat worden ingeschakeld. De drie vaste partners van LifeAct waarmee met regelmaat wordt samengewerkt, zijn Atyna Janse van AtynaWerkt, Marcel van Brunschot van HRM-Arena en Jeroen van Oijen van Widea.

Ik stel je voor aan: Conny Schoenmakers, eigenaar Z E E R O O P

Zeeland heeft een zee aan land, een zee aan prachtige kruiden met verrassende geuren. De Zeeuwse klei levert een keur aan fruit, bloemen, kruiden, wortels en planten. Die smaken en geuren, dié geven Zeeroop een bijzondere, volle smaak. Dat is de kracht van Zeeroop. Met een flinke dosis fantasie komen er bijzondere smaken op tafel, rechtstreeks uit de natuur, zonder alle bewerkingen die supermarktproducten ondergaan. Met zo min mogelijk handelingen en zo puur mogelijk bijzonder smaken op tafel zetten. Conny houdt van een zoete storm in een glas water (of in een cocktailglas)Haar grote kracht is outside the box denken, doen en vooral proeven. Om zo een nieuwe Zeeroop te ontwikkelen. Dat levert verrassende combinaties op: Zeeuwse smaken met lef. Ieder seizoen ontdekt ze weer nieuwe smaken en ziet ze nieuwe kansen. Ook wordt ze gevraagd om zeeropen voor speciale gelegenheden te ontwikkelen. De Zeeuwse sterrenchefs, die graag verrast worden, maken gebruik van de producten van Conny. Daarnaast is ze samen met  Vincent en Anniek het voedselbos Beheerlyckheid gestart.

Ik stel je voor aan: Vincent Dellebeke, ondernemer adviseur en mede-eigenaar Voedselbosconcept Beheerlyckheid 

Vincent: "‘Kijk ik uit naar maandag?’; een vraag die ik mij gedurende de verschillende functies en als zelfstandig ondernemer geregeld stelde. Doe ik dus nog steeds waar ik het meest blij van word? Dit leverde een zoektocht langs zeer verschillende functies op met als resultaat dat ik 17 jaar geleden samen met een compagnon een evenementenbureau ben begonnen. De eerste jaren waren geweldig; blije gezichten, tevreden klanten en mooie groeicijfers. Enige jaren geleden begon echter de sleur toe te slaan en werd ik meer manager dan ondernemer. Ik moest eerlijk tegen mijzelf zijn en toegeven dat ik het ondernemerschap nog steeds geweldig vond, maar de drive voor meer winst was aan het veranderen naar de wens om meer impact te hebben. Zoveel mogelijk impact op gebied van duurzaamheid, CO2 reductie, biodiversiteit, gezond en lekker eten en blije mensen; dat was mijn nieuwe passie. De Coronacrisis sloeg in evenementenland hard toe. Dit was voor mij het laatste zetje om mijn droom om te zetten in daden. Samen met Anniek en Conny ben ik daarom een voedselbos begonnen. Een spannend nieuw avontuur waar ik me helemaal in kan uitleven. Mijn kennis, passie en ervaring zet ik daarnaast graag in om andere ondernemers te helpen en inspireren als adviseur, vaak ik coproductie met Anniek. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem gerust contact met mij op!"

Ik stel je voor aan: Anita Bergman, eigenaresse Praktijk Zie Jezelf

Mijn naam is Anita Bergman, eigenaresse van Praktijk Zie jezelf. Vrouwencoach met brede kennis en ervaring op gebied van: Verlies; verdriet; burn-out en Persoonlijke Kracht.  Rust is mijn kracht. Kleur een inspiratiebron. Muziek  ga ik op ‘aan’
Mijn motto is: ‘Iedereen wil gezien worden.’’  Uitgangspunten zijn: Zie jezelf: ‘Alles begint bij jezelf’ en Zie jezelf in de ander:  ‘Je omgeving is jouw spiegel’

De vrouwen waar ik mee samenwerk zijn met name vrouwen die uitblinken in dienstbaarheid. Altijd oog voor de ander; groot verantwoordelijkheidsgevoel en 100% geven. Een prachtige kwaliteit, maar ook een goed recept burn-out te raken.
Tijdens de coaching gaan we door middel van gesprek en oefeningen kijken naar “Wat is jouw verhaal”,  “Wat maakt dat je doet wat je doet’ en ‘Wat kan jij doen om deze situatie te verbeteren’.  Kleur wordt op verschillende manieren ingezet. Resultaat is meer rust en balans.

Ik stel je voor aan: Atyna Janse, Eigenaar AtynaWérkt en AtynaVerbindt

Atyna: “Betekenisvol werken en van waarde zijn, dat is wat steeds belangrijker wordt voor mensen. AtynaWérkt helpt mensen die op deze duurzame wijze willen werken in een organisatie vinden die bij hun past.”  Daarbij maakt Atyna gebruik van HBM, zodat mensen echt te weten komen of zij gelukkig en succesvol zullen zijn in de beoogde functie. “Met AtynaVerbindt help ik organisaties om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verhogen. Met een half uurtje Business Yoga Vitaliteitsprogramma worden werknemers meer ontspannen, krijgen een heldere geest, meer focus en kunnen zij beter communiceren. Bovendien voelen zij zich gewaardeerd. Er ontstaat meer werkplezier, creativiteit en arbeidsproductiviteit neemt toe. En dat door middel van een paar simpele oefeningen op je stoel. Een proefles is gratis!”

Ik stel je voor aan: Elly Hilgers, stichting ZIGZAG: “Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren.”

De stichting ZIGZAG beschikt over een subsidiefonds, waarmee innovatie bij ondernemers en het stimuleren van economische ontwikkelingen in Zeeland kunnen worden gefinancierd. Veel ondernemers hebben vooral in de beginfase behoefte aan financiering om onderzoek te doen of een pilotfase te houden. Met het aanjaagfonds wordt de mogelijkheid geboden om een stukje risico te overbruggen. In de afgelopen 9 jaar zijn op die manier al heel wat bedrijven geholpen en heeft de stichting ZIGZAG aan de wieg gestaan van talloze nieuwe initiatieven in de provincie Zeeland. Durf om initiatieven te ontplooien is van essentieel belang om de Zeeuwse economie en werkgelegenheid te bevorderen.

Vrouwelijk ondernemerschap. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het vrouwelijk ondernemerschap in Zeeland. De campagne die in 2015 is gestart moet het vrouwelijk innovatief ondernemerschap in Zeeland beter op de kaart zetten. Binnen het project zijn diverse businesscoaches die allen binnen hun eigen vakgebied kennis en kunde delen en inzetten om vrouwelijke ondernemers met groeiplannen verder te helpen. In 2018 is het werk- en ontmoetingskantoor Zij & ZIGZAG in Vlissingen geopend. Het gebouw heeft kosteloze flexwerk/ontmoetingsplekken en kantoorruimtes om te huren. Wekelijks vinden er workshops en andere activiteiten plaats. Inmiddels zijn al ruim 300 onderneemsters in Zeeland op de een of andere manier met dit initiatief in contact gekomen, hebben begeleiding en/of subsidie ontvangen. Het leer- en ontwikkelprogramma Zij Durft! is onderdeel van het initiatief ZIJ & ZIGZAG. Meer informatie: www.zigzagfonds.nl

Ik stel je voor aan Marouschka, Mindful Walk/Run of Cycling: "Samen in beweging komen, als basisbehoefte voor balans."

Marouschka werkt vanuit haar bedrijf Cocooncoach: “Vanuit passie voor bewegen samen in bewegen komen, dit gaan voelen als basisbehoefte voor balans. Wij mensen zijn niet op aarde op alleen te zitten en te werken. Echter draait hier wel de maatschappij op, door de vele verwachtingen en vragen die men constant met “JA” beantwoord, omdat men denkt dat het hoort. We passeren onszelf en daarmee ook de kracht, energie en waardes die wel degelijk ieder van nature heeft. Dit patroon is te doorbreken op een eenvoudige en zeer toegankelijke manier voor iedereen met Mindful Walk/Run of Cycling. Mindful in welke vorm dan ook, werk ik aan het optimaliseren van de ademhaling, meer rust in het lichaam waardoor concentratie en focus kunnen groeien. Mindful Walk / Cycling is met name in te zetten als onderdeel van duurzame inzetbaarheid om stress te verlagen en meer teamspirit te krijgen. Middels maatwerk is het mogelijk op de bedrijfslocatie te voorzien in de vraag, zodat de mindful / coach sessie efficiënt ingepast kunnen worden tijdens werktijd."

 

 

 

Ik stel je voor aan Evelyn Schoe, Inspire & result: "Goede relaties aangaan ondanks verschillen in communicatie- en karakterstijlen."

Inspire & Result verzorgt communicatietrainingen. Een mooie aanvulling op ACT® coaching. Evelyn: "Wil je ook je gesprekspartner (collega, klant, partner) effectief en verbindend benaderen? Dan is het belangrijk dat je de geheimen kent achter de verschillen in communicatie- en karakterstijlen. Dat je ze kunt herkennen en ook effectief kunt benaderen. Verbindend communiceren gaat niet alleen over hoe contact te maken met de ander maar ook vooral over contact maken met jezelf. Om goede relaties aan te gaan moet je eerst een goede relatie hebben met jezelf; dus zelfbewustzijn. Hoe geef je nu die collega opbouwende feedback en hoe presenteer jij jezelf krachtig en authentiek. Heb je hiervoor de sleutels in handen dan ontstaat er echte verbinding, waardoor je veel succesvoller wordt in samenwerking, verkoop, relatie etc. Hoe, dat leer je in mijn trainingen."

 

 

 

Ik stel aan je voor: Désirée Sorgdrager, eigenaar MoeiteloosKiezen, coach en dansexpert. 

Het is mijn missie om mensen via beweging te begeleiden in duurzame gedragsverandering. Waardoor: je in staat bent om met minder stress te kiezen: keuzes maken waarmee je energie krijgt en die jou voeden, je jouw werk en leven inricht met dingen die je blij maken en inspireren, je in balans komt: vitaliteit en geluk zijn binnen handbereik, je regisseur bent over jouw leven. De coach-methode waarmee ik werk is BML (Body en Mind Language): onze lichaamstaal. Deze non-verbale taal is voor 93% bepalend in de communicatie. Het overbrengen van onze boodschap. Via onze lichaamstaal laten we onze beweegreden zien: de beweging die vanuit diepere, onbewuste lagen komt. Deze krachtige coach methode onderscheidt zich, omdat mensen direct gaan voelen er ervaren. Het lichaam liegt niet; het geeft zuivere signalen. Dit is de grootste meerwaarde.