Als HBM/ACT coach is het essentieel dat je zelf ook blijft ontwikkelen en blijft reflecteren op je eigen bewuste en onbewuste drijfveren. In dat kader is het van groot belang om samen te werken met partners die je vanuit dezelfde open en kritische houding benaderen. LifeAct werkt op verschillende terreinen samen met partners, die Anniek op persoonlijk vlak en vanuit hun eigen specifieke discipline aanvullen. Voor verschillende trajecten, vraagstukken en opdrachtgevers kunnen zo bepaalde partijen op maat worden ingeschakeld. De drie vaste partners van LifeAct waarmee met regelmaat wordt samengewerkt, zijn Atyna Janse van AtynaWerkt, Marcel van Brunschot van HRM-Arena en Jeroen van Oijen van Widea.

Ik stel je voor aan: Atyna Janse, Eigenaar AtynaWérkt en AtynaVerbindt

Atyna: “Betekenisvol werken en van waarde zijn, dat is wat steeds belangrijker wordt voor mensen. AtynaWérkt helpt mensen die op deze duurzame wijze willen werken in een organisatie vinden die bij hun past.”  Daarbij maakt Atyna gebruik van HBM, zodat mensen echt te weten komen of zij gelukkig en succesvol zullen zijn in de beoogde functie. “Met AtynaVerbindt help ik organisaties om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verhogen. Met een half uurtje Business Yoga Vitaliteitsprogramma worden werknemers meer ontspannen, krijgen een heldere geest, meer focus en kunnen zij beter communiceren. Bovendien voelen zij zich gewaardeerd. Er ontstaat meer werkplezier, creativiteit en arbeidsproductiviteit neemt toe. En dat door middel van een paar simpele oefeningen op je stoel. Een proefles is gratis!”

Ik stel je voor aan: Marcel van Brunschot, managing partner HRM Arena

“HRM Arena is een full service Organisatie en Personeelsadviesbureau dat gevestigd is in 's-Hertogenbosch. Wij houden ons bezig met teamontwikkeling, trainingen, workshops, advisering van het MKB als uitbestede HR professional, ondersteuning aan het grootbedrijf bij capaciteitsproblemen op de HR afdeling. In nauw overleg met onze opdrachtgevers leveren wij altijd maatwerk waarbij wij gaan voor maximaal rendement voor de opdrachtgever. Vaak doen we dit met onze eigen mensen, soms echter met professionals uit ons netwerk. De vraagstelling van onze opdrachtgevers en een passende en werkende oplossing te bieden staat voorop.”

Ik stel je voor aan: Jeroen van Oijen, eigenaar Widea: “Met Private Lean krijg je je eigen werk gedaan”

Jeroen van Oijen: “Natuurlijk, in je baan of je bedrijf wil je goed zijn en van waarde. Zaken op tijd leveren. Je klant helpen en verrassen. Je collega’s ondersteunen. Groeien. En ontwikkelen. Altijd bereikbaar zijn. Promotie maken … Het is altijd: “ja, ja, ja”. En heel weinig: “nee” of “niet nu”. Langzaam groeit de berg met werk. En de stress. Het glipt uit je handen. Kwaliteit leveren wordt moeilijker. Plezier is een bijzaak geworden. Herkenbaar? Trek een streep in het zand … en neem de regie terug met Private Lean. Private Lean is Lean toegepast op individuele werksituaties. Lean is een manier om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen, ze te verbeteren en te zodanig te managen dat alles als een zonnetje loopt. Het voorkomt allerlei verspillingen, ook in de vorm van besparing op gemopper en gedonder. Doel is om je eigen werk gedaan te krijgen, met plezier, met oog voor jouw klant en binnen de beschikbare tijd.”

Ik stel je voor aan: Trudy Krabbe, HBM Coach: “Door bewustwording eigenaar worden van proces en oplossingen”

Trudy Krabbe: “Ik hou van wat ik dagelijks doe: het werken met mensen, teams en organisaties met een groei en ontwikkelwens. Als organisatie én als medewerker kom je verschillende groei-uitdagingen tegen die vaak resulteren in een natuurlijke vorm van ontwikkeling. Maar wat doe je als beoogde resultaten niet meer behaald worden omdat iemand vastloopt, niet meer op zijn plek is, langdurig uitvalt, er een conflict is waar je intern niet uitkomt? Of als het niet zo lekker loopt in teams, medewerkers hun eigen gang gaan in plaats van dat ze elkaar versterken vanuit hun verschillen? Wat mijn aanpak kenmerkt is het zichtbaar maken en inzetten van persoonlijke drijfveren, talenten en het ontwikkelpotentieel van mensen. Hierdoor ontstaat niet alleen een diepgaand inzicht op cognitief niveau, maar juist ook op het onbewuste; dat wat het handelen aanstuurt. Door deze bewustwording projecteren mensen problemen en conflicten niet langer op de buitenwereld, maar worden eigenaar van eigen proces en oplossingen.”

Ik stel je voor aan: Yvette Wissekerke, InZet-samen in regie

InZet- samen in regie is specialist op het gebied van duurzame inzetbaarheid, verzuim, inkomen, sociale zekerheid, (register) casemanagement en conflicthantering. Onze drijfveer is dat regie op verzuim werkt. Door focus te houden op de belangen en wettelijke mogelijkheden van de werkgever samen met het toekomstperspectief van de werknemer beperken wij de risico’s van verzuim, ziektewet en WIA. Dit vullen wij aan met het geven van financieel inzicht op werknemers-, werkgevers-, en organisatieniveau. We gaan net iets verder dan alleen het geven van een advies. We geven niet alleen aan welke stappen er moeten worden gezet, maar leggen ook uit waarom. Samen met de werkgever streven wij naar een organisatie met duurzaam inzetbare werknemers.

Ik stel je voor aan: Elly Hilgers, stichting ZIGZAG: “Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren.”

De stichting ZIGZAG beschikt over een subsidiefonds, waarmee innovatie bij ondernemers en het stimuleren van economische ontwikkelingen in Zeeland kunnen worden gefinancierd. Veel ondernemers hebben vooral in de beginfase behoefte aan financiering om onderzoek te doen of een pilotfase te houden. Met het aanjaagfonds wordt de mogelijkheid geboden om een stukje risico te overbruggen. In de afgelopen 9 jaar zijn op die manier al heel wat bedrijven geholpen en heeft de stichting ZIGZAG aan de wieg gestaan van talloze nieuwe initiatieven in de provincie Zeeland. Durf om initiatieven te ontplooien is van essentieel belang om de Zeeuwse economie en werkgelegenheid te bevorderen.

Vrouwelijk ondernemerschap. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het vrouwelijk ondernemerschap in Zeeland. De campagne die in 2015 is gestart moet het vrouwelijk innovatief ondernemerschap in Zeeland beter op de kaart zetten. Binnen het project zijn diverse businesscoaches die allen binnen hun eigen vakgebied kennis en kunde delen en inzetten om vrouwelijke ondernemers met groeiplannen verder te helpen. In 2018 is het werk- en ontmoetingskantoor Zij & ZIGZAG in Vlissingen geopend. Het gebouw heeft kosteloze flexwerk/ontmoetingsplekken en kantoorruimtes om te huren. Wekelijks vinden er workshops en andere activiteiten plaats. Inmiddels zijn al ruim 300 onderneemsters in Zeeland op de een of andere manier met dit initiatief in contact gekomen, hebben begeleiding en/of subsidie ontvangen. Het leer- en ontwikkelprogramma Zij Durft! is onderdeel van het initiatief ZIJ & ZIGZAG. Meer informatie: www.zigzagfonds.nl

Ik stel je voor aan Marouschka, Mindful Walk/Run of Cycling: "Samen in beweging komen, als basisbehoefte voor balans."

Marouschka werkt vanuit haar bedrijf Cocooncoach: “Vanuit passie voor bewegen samen in bewegen komen, dit gaan voelen als basisbehoefte voor balans. Wij mensen zijn niet op aarde op alleen te zitten en te werken. Echter draait hier wel de maatschappij op, door de vele verwachtingen en vragen die men constant met “JA” beantwoord, omdat men denkt dat het hoort. We passeren onszelf en daarmee ook de kracht, energie en waardes die wel degelijk ieder van nature heeft. Dit patroon is te doorbreken op een eenvoudige en zeer toegankelijke manier voor iedereen met Mindful Walk/Run of Cycling. Mindful in welke vorm dan ook, werk ik aan het optimaliseren van de ademhaling, meer rust in het lichaam waardoor concentratie en focus kunnen groeien. Mindful Walk / Cycling is met name in te zetten als onderdeel van duurzame inzetbaarheid om stress te verlagen en meer teamspirit te krijgen. Middels maatwerk is het mogelijk op de bedrijfslokatie te voorzin in de vraag, zodat de mindful / coach sessie effiecient ingepast kunnen worden tijds werktijd.

 

 

 

MyHBMcenter: opdrachtgever voor accrediaties, supervisie en ACT metingen

MyHBMcenter  is samenwerkingspartner van LifeAct. Zij zijn mijn opdrachtgever voor het accrediteren van nieuwe ACT-oren, het geven van supervisie en de leverancier van de ACT-metingen die de basis vormt in al mijn werkzaamheden. HBM staat voor Human Being Management en gaat over mensen in organisaties. MyHBMcenter heeft als startvraag:‘Wat maakt dat mensen doen zoals ze doen?’MyHBMcenter onderzoekt en analyseert de totale mens; welke invloed hebben onbewuste innerlijke factoren op het uiterlijke gedrag van mensen? Dit is het uitgangspunt van de producten en diensten van myHBMcenter.