Voor wie is het?

Strategie voor je bedrijf of je medewerkers bedenken en uitvoeren kan op veel verschillende manieren. Een duurzame strategie is een voortdurend proces dat aan verandering onderhevig is. Dit kan op verschillende gebieden; organisatorisch, operationeel of bij HR -vraagstukken. Als je zelf midden in het proces zit dan creëer je regelmatig een ‘blinde vlek’. Om deze blinde vlek zichtbaar te krijgen helpt het om met een buitenstaander over de ‘situatie’ te sparren. Strategie is niet alleen voor grote bedrijven. Strategisch denken is voor iedereen van toepassing die wilt weten hoe ‘het pad’ anders bewandeld kan worden of met een ‘helikopter view’ naar een uitdaging wilt kijken.
Als Human Business Coach kijk ik vanuit de mens, jij zelf dus, naar welke duurzame strategie het beste bij jou past.

Ben jij die ondernemer, directeur, manager of teamlid die regelmatig tegen een uitdaging aanloopt  en weet je niet precies hoe je dit kan oplossen of heb je al van alles geprobeerd maar komt het steeds weer terug?
Dan maak ik graag tijd om samen met jou aan de hand van een aantal strategische sessies te onderzoeken waardoor én waarom de uitdaging een probleem dreigt te worden of het al is.  Daarbij kijken we samen wat er nodig is en hoe we de uitdaging zo kunnen aanvliegen dat het een  succes oplevert in plaats van vertraging. Hier heb je een portie lef en durf voor nodig omdat echt naar jezelf kijken betekent dat je het niet bij de ander kan leggen.

Mijn advies is gebaseerd op de volgende aanpak:

Door middel van  sparren en  spiegelen kijken we samen wat jij anders kan doen, nodig hebt, om de uitdaging op een andere manier aan te vliegen c.q. op te lossen. Hierbij werk ik vanuit de  HBM filosofie waarbij we de inzichten uit jouw ACT meting als leidraad gebruiken. Waardoor we vanuit zelfreflectie en bewustwording kijken hoe we je beslisruimte kunnen vergroten en daardoor een andere strategische route kunnen gaan bewandelen.

Vormen strategiesessies:

 • Sessie(s) met betrekking tot eigen leiderschap o.b.v. High Performance Sustainable Leadership
 • Sessie(s) met betrekking tot overleg/besluitvormingsmethode op basis van Co-Resolve principe
 • Sessie(s) met betrekking tot in het NU coachen op basis van Solution Focussed Existential Coaching
 • Sessie(s) op basis van Business Model You

Sessies kunnen één op één of met twee of meerdere personen.

 

Business Model You 

Deze sessie is één op één of met een kleine groep, voor een ieder die voor zichzelf wil starten, ondernemer, zijn of haar loopbaan aan het heroverwegen is én zelfs als je in een team werkt. Het businessmodel heeft dan ook de insteek om in kaart te brengen hoe je jouw toegevoegde waarde (producten/ diensten / kwaliteiten) kunt inzetten richting je klant, onderneming of loopbaan.
Business Model YOU kan gebruikt worden bij de heroverweging of het fine-tunen van het ondernemerschap of loopbaan. De sessie zit vol met waardevolle feedback van de begeleider(s) en/of de overige deelnemers. Creëer ondernemerschap en je loopbaan, gebaseerd op jouw interesses, kracht en persoonlijkheid. Reflecteer, herzie en kom in actie!

We staan stil bij zaken als:

 • Wat zijn nu die onderscheidende waarden die jouw bedrijf?
 • Wat jouw afdeling of jou als werknemer bijzonder maken?
 • Waarmee ben je in staat om contact te maken met potentiële klanten of werkgevers?
 • Hoe vertaalt zich dit naar waarde voor jou en voor de organisatie waarvoor jij je inzet?
 • Hoe zet je dit om naar concreet werk en wat heb je daar dan voor nodig?
 • Kortom, wie ben je en wat heb je te brengen of te bieden?

Het resultaat:

 • een helder beeld, een breder overzicht en dieper inzicht in de verschillende onderdelen van je bedrijfsvoering en hun onderlinge samenhang.
 • Je weet hoe jij het beste uit je loopbaan kunt halen.
 • Je weet wat je sterkste propositie (zowel zakelijk als professioneel) is en waar verbeterpunten en kansen zitten.

Duur:
Sessie is 3,5 uur.

Business Model You