Voor wie is het?

Valt de carrièrestap waar je zo lang naar toe hebt gewerkt, je achteraf enorm zwaar? Zit er veel meer in je team dan je eruit weet te halen? Twijfel je als student of je studie wel de juiste keuze is? De kern van HBM/ACT draait om zelfreflectie, het (h)erkennen van je natuurlijke en aangeleerde competenties en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Je ontdekt waar je van nature goed in bent en gaat je natuurlijk potentieel ontwikkelen: datgene waar je gelukkiger van wordt en waarin je succesvoller zult zijn. Talentontwikkeling vanuit HBM is eigenlijk voor iedereen die er bewust voor kiest zijn natuurlijke talenten voorop te stellen, zijn ‘energielek’ te herkennen wat voortkomt uit het aanpassen ten koste van jezelf en daar balans in wil vinden.

HBM/ACT: wat doe ik anders?

Talentontwikkeling op basis van Human Being Management (HBM) werkt met de (5%) bewuste en (95%) onbewuste drijfveren die ons gedrag aansturen. Via een heldere methodiek, de Circle of Change, gaan medewerkers en teams hun eigen gedragspatronen herkennen en ontdekken welke bewuste en onbewuste drijfveren hieraan ten grondslag liggen. Een ieder wordt uitgedaagd om zichzelf op dieper niveau verder te ontwikkelen.

Wat HBM/ACT in talentontwikkeling kan bereiken:

  1. Meer inzicht in je eigen competenties en doorgroeimogelijkheden, of die van je medewerkers
  2. Medewerkers en teams groeien op natuurlijke wijze mee met de organisatie
  3. Teams die eigen talenten (h)erkennen gaan beter communiceren en samenwerken

ACT®
Individueel

Els Heijkant,
Client Services - ABN AMRO Bank NV:

“Heel verhelderend te zien welke competenties je uit voorkeursstijl ontwikkelt en welke om in je werk te functioneren.”

ACT®
Individueel

Jeroen van Oijen,
eigenaar Widea groeidetectives:

“Dankzij Anniek weet ik waar mijn krachten liggen en waar niet. Het markeert een ommekeer: van zoeken naar bouwen aan mijzelf. "

ACT®
Teamcoaching

Jantine van der Ploeg,
opleidingscoördinator UWV: 

“Het heeft mij en ons team op weg geholpen om vanuit je kracht te gaan werken. Het heeft ons als team sterker gemaakt."

Anniek Risseeuw

Pedagoog, mama, ondernemer, sparring partner en coach. Woorden die Anniek Risseeuw beschrijven, alleen nog niet de reden waarom zij vol overtuiging coacht vanuit de HBMfilosofie. “In de 23 jaar dat ik deelneem aan onze werkende maatschappij ben ik mijzelf altijd blijven ontwikkelen. Van werknemer naar werkgever, van loondienst naar ondernemerschap, van werken met kinderen tot volwassen, van a

lleen naar samen, van het individu naar team, van team naar organisatie. De laatste jaren heb ik mij verdiept in HBM/ACT®. Ik heb zelf ervaren hoe het (h)erkennen van wie ik ben, mijn beslisruimte heeft vergroot. Waardoor ik effectiever kan zijn wie en wat ik wil zijn én daar eigenaarschap over neem. Dat wil ik delen, samen met alle kennis die ik in mijn leven heb opgedaan. Mijn pedagogische achtergrond is daarbij een belangrijke pijler. In disfunctioneel gedrag zie ik al snel typisch aangeleerd gedrag dat op jonge leeftijd wel functioneel was. Dat geeft ook meteen handvatten om het te benoemen en leren omarmen.”